Horeca meubilair

Tips bij aankoop, herinrichting van uw zaak en checklist voor startende restaurants

Als horeca ondernemer is het belangrijk om een aangename en comfortabele omgeving te bieden aan uw gasten. Een goede keuze van horeca meubilair is daarbij cruciaal. Het meubilair bepaalt de sfeer en uitstraling van uw zaak. Bij het kiezen van horeca meubilair moet u rekening houden met een aantal factoren zoals design, duurzaamheid, comfort en functionaliteit. In dit artikel geven we u graag enkele tips bij de aankoop van horeca stoelen, tafels, terrasstoelen, tafels voor buiten en eetbanken.

Horeca meubilair

Horeca stoelen

Bij het kiezen van horeca stoelen is het belangrijk om te letten op het comfort, de duurzaamheid en de stijl. Uw gasten moeten langere tijd comfortabel kunnen zitten. Daarnaast moeten de stoelen duurzaam zijn en bestand tegen intensief gebruik. Stoelen moeten ook passen bij de uitstraling van uw zaak. Gaat u voor modern of klassiek? Kiest u voor hout, metaal, plastic of een combinatie? Een goede keuze van stoelen draagt bij aan de beleving van uw gasten.

Horeca tafels

Net als bij horeca stoelen is het bij horeca tafels belangrijk om te letten op het design, de duurzaamheid en functionaliteit. Horeca tafels moeten bestand zijn tegen intensief gebruik en eenvoudig schoon te maken zijn. Daarnaast moet u letten op de grootte en hoogte van de tafels. Afhankelijk van het type horeca zaak kunt u kiezen voor verschillende tafels, bijvoorbeeld grote gemeenschappelijke tafels voor een gezellige sfeer of kleine tafeltjes voor een intiemere setting.

Horeca terrasstoelen

Terrasstoelen moeten bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden zoals zon, regen en wind. Daarnaast moet het materiaal van de stoelen eenvoudig schoon te maken zijn en mogen de stoelen niet te zwaar zijn om ze makkelijk te kunnen verplaatsen. Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor terrasstoelen zoals aluminium, hout, kunststof en metaal. Kies voor een materiaal dat past bij de uitstraling van uw zaak en waar uw gasten comfortabel op kunnen zitten.

Horeca tafels voor buiten

Bij het kiezen van horeca tafels voor buiten is het belangrijk om te letten op de duurzaamheid en functionaliteit. Ze beschikken over verschillende materialen om het tafelblad de juiste look te geven, gaande van keramiek, glas, aluminium tot teak. Een tafelpoot is verkrijgbaar in ijzer, polyethylene, aluminium en teak. Ook de vorm van het tafelblad krijgt bij hen de nodige aandacht. Gaat u voor een rechthoekig, raclin, rond, vierkant, driehoekig, ovaal, circum of organisch tafelblad? Keuze te over en de combinaties zijn eindeloos.