Wat is de prijs van opstijgend vocht injecteren?

Opstijgend vocht kun je vergelijken met koffie en een klontje suiker. Hoe langer je het suikerklontje in de koffie onderdompelt, hoe meer het klontje de koffie zal opslorpen. Dit is net zo met muren die in contact staan met de grond en dus met grondwater. Vooral in oudere woningen worden vaak schadegevallen veroorzaakt door opstijgend vocht.  Ontdek hier hoe je vochtproblemen in je woning kunt herkennen.

Last van opstijgend vocht? De meest effectieve manier om dit te bestrijden is door muren te injecteren met een vochtwerend product. Velen zijn zich niet bewust van de prijs van opstijgend vocht injecteren. Lees hier wat de prijs is wanneer je opstijgend vocht wil injecteren.

Opstijgend vocht injecteren

Kostenbepalers opstijgend vocht

Het injecteren van de muur kost minimum €850,00. Doorgaans zit in deze prijs ook de verplaatsing, de werkuren (reken snel anderhalve dag) en opkuis inbegrepen.

De kost is steeds afhankelijk van de dikte van de muur, het type steen en de kwaliteit van het product.

Opstijgend vocht behandelen = totaalwerk

Het injecteren van de muur is slechts een deel van het werk. Na deze eerste stap, wordt het beschadigd pleisterwerk afgekapt, wordt er een zoutvlies geplaatst en gaat men over tot de herbepleistering van de muur. Het spreekt voor zich dat deze stappen de kosten doen aandikken.

Prijzen schommelen

De prijzen voor de totale behandeling van opstijgend vocht variëren tussen €3.500 – €5.000, als er een standaard gehalte zouten is. Bij grote projecten (vb. volledige woningen) kunnen de prijzen schommelen tussen €7.500 en €15.000.

Veel hangt ten slotte af van de situatie ter plaatse: moeten doorgeroeste stopcontacten vernieuwd worden, zijn er nieuwe plinten nodig, worden deurlijsten herplaatst, dient er opnieuw geschilderd of behangen te worden? Al deze zaken kunnen de kosten nog doen opdrijven.

Vochtige muren en beslist om te verbouwen? Lees hier meer over de prijs van sommige verbouwingswerken.