Wat bepaalt de prijs van een speed pedelec?

Een speed pedelec is niet zomaar een elektrische fiets, het is een onvergetelijke ervaring. Met de speed pedelec kan je tot 45 km/uur gaan en is dus ideaal voor lange afstanden. Een speed pedelec kopen doet u natuurlijk niet zomaar. Er hangt een redelijk prijskaartje aan, maar in deze blog zal verduidelijkt worden hoe deze prijs tot stand komt.

Niet zomaar een elektrische fiets, het is een onvergetelijke ervaring

De prijs is afhankelijk van de onderdelen in je speed pedelec

  • De motor

Er zijn 3 soorten motoren, voor-, midden- en achter motor. De voormotor is vaak goedkoper dan de midden- en achter motor.

  • De batterij

Afhankelijk van de sterkte van de batterij zal deze goedkoper of duurder zijn.  Een batterij van 500Wh is goedkoper dan een van 850Wh.

  • De voorvork

De soort voorvork kan ook een verschil maken in de prijs. De lengte in ‘mm travel’ kan verschillen, hoe groter, hoe hoger de prijs.

  • De remmen

Bij de remmen zijn er ook verschillende types zoals de Tektro HD-E395, TRP, …

 

 

Modellen

  • Goedkopere modellen vanaf
  • Duurdere modellen vanaf

Prijsverschillen binnen merken

Fuell

De prijs voor een speed pedelec van Fuell begint aan 4 995 euro.

 

 

Merk X

Voor een speed pedelec van merk X betaal je  x euro.

 

 

Prijsverschil met gewone e-bike

Prijs e-bike en speed pedelec

E-bike: € 1000 – 2000 (voorbeelmotor) & € 1500 – 3500 (middenmotor)

Speedbike: € 3000 – 8000

Waarom is de speed bike is duurder dan de ” gewone” elektrische fiets?

Dit komt omdat de speed bike of speed pedelec, hogere snelheden kan behalen en langere afstanden kan afleggen. Met een gewone elektrische fiets kan je ongeveer 40 tot 120 km rijden en met een speed pedelec 70 tot 150 km. De gewone elektrische fiets kan snelheden behalen tot max. 25 km/u en de speed pedelec tot 45/u.

Veiligheid

Omdat de speed pedelec een veel hogere snelheid behaald zijn er ook extra verplichtingen voor de veiligheid. Bij een gewone elektrische fiets is een helm en achteruitkijkspiegel niet verplicht, bij een speed pedelec wel.

Gemiddelde prijs

Hieruit kunnen we concluderen dat de gemiddelde prijs van een speed pedelec rond de 5 OOO euro ligt. En dat deze afhankelijk is van de onderdelen. De onderdelen hangen dan opnieuw af van de reden waarom je een speed pedelec zou gebruiken.