Wat is de prijs van een liposuctie

Een liposuctie is niet meteen de “lichtst verteerbare” manier om af te vallen, integendeel. Het harmoniseert het lichaam door overtollig vet te verwijderen. Wat dan ook letterlijk de betekenis is van ‘liposuctie’, het wegzuigen (suctie) van vet (lipo). Lees alvast verder wanneer je de prijs van een liposuctie wil weten.

wat-kost-een-liposuctie-voor-en-na

Het is wel een beproefde oplossing voor mensen die op bepaalde plekken veel vetoverschot hebben. Het is een ingreep waarbij men met fijne buisjes via kleine insnijdingen vetophopingen wegzuigt. Dit geeft weer harmonie aan je lichaam met een blijvend resultaat als je een gezonde levensstijl aanhoudt.

Maar hoeveel geld tel je nu precies neer om die ‘love handles’ of ‘bierbuik’ kwijt te geraken? Wij geven een overzicht met de verschillende richtprijzen per zone:

 

Zone/plaatsRichtprijs
Onderbuik€1250
Maag€1250
Heupen€1250
Boven knieën€1250
Binnenkant knieën€1250
Binnenkant bovenbenen€1250
Zijkant bovenbenen€1250
Bilplooien€1250
Boven stuitje€1250
Rugrolletjes€1250
Taille rolletjes€1250
Oksel rolletjes€1250
Borsten (mannen)€1250
Hals (dubbele kin)€1250
Kaakcontour€1250
Beide wangen€1250

Huh, foutje in het overzicht?! Nee hoor, wat je ook laat doen, het heeft (ongeveer) eenzelfde richtprijs. Maar laat  je niet vangen, er komt veel meer bij kijken dan je denkt. De prijs kan altijd hoger liggen (of misschien zelfs lager). Zoals elke goede marketingstrateeg, doen veel plastische chirurgen ook mee aan slimme sales acties. Bijvoorbeeld: hoe meer zones of plaatsen je laat doen, hoe goedkoper het uitkomt:

Aantal zones/plaatsenRichtprijs per zone
1 symmetrische zone€1250
2 symmetrische zones€1150
3 symmetrische zones€1000
4 symmetrische zones€900

Tot slot nog een belangrijke kanttekening: niet iedereen kan zomaar een liposuctie doen, het blijft over het algemeen een medische ingreep maar tegenwoordig ook al een schoonheidsprocedure.

Het gaat vooral (in het medisch geval) om personen die desondanks strenge diëten en intensief sporten hun vetrolletjes niet wegkrijgen. Dus als jouw BMI tussen de 20 en 25 is en je hebt een vetophoping die je maar niet weg krijgt, dan ben je de geschikte kandidaat voor een liposuctie. Meer tips voor je gezondheid vind je hier.