Wat is de prijs van een paar voetbalschoenen?

Zijn je voetbalschoenen versleten en wil je nieuwe kopen? Of ben je nog maar net gestart aan je voetbalcarrière? Kom hier meer te weten over de gemiddelde prijs van een paar voetbalschoenen en schitter op dat veld!

Voetbalschoenen

FG-voetbalschoen

Deze schoen zijn het meest geschikt voor natuurgras en meteen de meest voorkomende voetbalschoen. De zolen zijn voorzien van plastic noppen, ideaal voor natuurlijke stevige ondergronden.

Gemiddeld kost deze FG-voetbalschoenen tussen €50,00 – €200,00.

SG-voetbalschoen

De SG-schoen is meer geschikt voor zachtere, modderige grasvelden. Voornamelijk profvoetballes hanteren deze schoen. De langere metalen noppen zorgen er bovendien voor dat er een beter contact is met het gras.

Gemiddeld kost deze SG-voetbalschoen tussen €50,00 – €250,00.

AG-voetbalschoen

Deze schoen is ideaal voor kunstgras en dus ideaal voor amateurverenigingen. Zij stappen namelijk meer en meer over op kunstgras. Je kunt er vaker op trainen en het gras vraagt minder onderhoud. Zelfs na een hevige regenbui kan er weer op gevoetbald worden. Deze schoenen zijn van meer noppen voorzoen dat natuurgrasschoenen. Bovendien zijn ze hol van binnen, waardoor je meer grip hebt.

Gemiddeld kost deze AG-voetbalschoen tussen €50,00 – €250,00.

IC-voetbalschoen

IC is de afkorting van Indoor Court. Deze voetbalschoenen zijn geschikt voor zaalvoetballers. Ze laten geen sporten na in de zaal en hebben altijd een goede grip, zodanig je snel kan reageren op het snelle zaalvoetbalspel.

Gemiddeld kost deze IC-voetbalschoen tussen €50,00 – €120,00.

MG-voetbalschoen

MG is de afkorting van Multi Ground. Deze voetbalschoenen zijn dus geschikt voor meerdere ondergronden. De bovenkant is praktisch hetzelfde als alle andere voetbalschoenen. Op de zoolplaat vind je een combinatie van ronde en langwerpige noppen. Op die manier kun je zowel op gras als op kunstgras ermee aan de slag.

Gemiddeld kost deze MG-voetbalschoen tussen €50,00 – €120,00

 

Uiteraard zijn deze prijzen telkens afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Ga dus altijd goed na wat je zelf wilt, vooraleer je dergelijke schoen aankoopt. Meer tips voor de aankoop van een voetbalschoen vind je hier.