Wat is de prijs van een traplift ?

De aankoop van een traplift zou je kunnen vergelijken met de aankoop van een wagen. Er gaan talloze opties mee gepaard: zo kan je kiezen voor een lederen bekleding of voor een vinylzitting, een volledig  automatische of manuele traplift, een standaard stoel of één met specifieke draaifuncties.

Het meest doorslaggevend voor de richtprijs van een traplift zijn echter het merk van de traplift en het model. En ja je kunt natuurlijk ook een nieuwe of tweedehands traplift huren of kopen. Maar wat is nu de prijs van een traplift?

Het soort trap waarover je beschikt is evenzeer belangrijk. Indien je een rechte trap hebt, dan zal je minder betalen dan wanneer je trap één of meerde bochten heeft. Kortom, er is veel aanbod en wij helpen je bij jouw zoektocht naar de ideale traplift!

traplift prijs

 

Wat kost een traplift voor een rechte trap?

De richtprijs voor een traplift voor een rechte trap bedraagt tussen de €2.600 en €5.400. Deze prijs schommelt fel omdat dit allemaal afhangt van de lengte van uw trap, het model, het merk…

Kies je voor een tweedehands traplift, dan kan je flink wat geld uitsparen. De prijzen voor een 2de hands traplift liggen rond de €1.700.

 

Wat kost een traplift met één bocht?

Een traplift met één bocht is al een stukje duurder dan een traplift voor een rechte trap. Zo beginnen de prijzen vanaf €5.000 en kunnen deze oplopen tot €10.500, voor een nieuw exemplaar weliswaar.

De prijs voor een tweedehands traplift met één bocht bedraagt rond de €2.500.

Onze tip: hou rekening met je budget en overweeg zeker om een gebruikte traplift in huis te halen.

 

Wat kost een traplift met meerdere bochten?

Dit is de duurste variant. De startprijs voor een gloednieuwe traplift voor een trap met meerdere bochten bedraagt €5.900 en loopt op tot €12.500, afhankelijk hoeveel opties je wenst.

Ook hier heb je de keuze om een reeds gebruikte traplift aan te schaffen. De kostprijs voor een gebruikte traplift bedraagt ongeveer €3.000.

 

Traplift huren?

Een traplift huren is een ideale oplossing indien je tijdelijk een traplift nodig hebt en/of niet beschikt over het budget om deze aan te kopen. In de meeste gevallen geven bedrijven een all-in huurprijs, de naam zegt het zelf: alle kosten zijn hier dus al inbegrepen.

Vaak betaal je eerst een starttarief, gevolgd door een vast all-in bedrag per maand. Dit varieert natuurlijk van bedrijf tot bedrijf.

De prijs om een traplift te huren bedraagt ongeveer tussen de €90 en €200 per maand. Afhankelijk van de dienst dat het bedrijf aanbiedt. Wat we zeker ook aanraden is kiezen voor een model dat weinig tot geen schade aanricht aan je trap. Zo blijft jouw trap in perfecte staat indien de traplift ooit gedemonteerd moet worden.

Meer tips op 5tips.be