Wat is de prijs van oordoppen op maat?

Meer en meer wordt er gekozen voor oordoppen op maat in plaats van standaardoordoppen. Deze oordoppen bieden tal van voordelen, waardoor ook het prijskaartje wel hoger wordt. De doppen passen immers perfect in je oren en schermen je oren volledig af van schadelijke geluiden. Bovendien filteren ze de slechte en gevaarlijke tonen uit muziek. Met oordoppen op maat ben je dus niet alleen beschermd tegen luide decibels, je kan ook meer genieten van de muziek. Een ander voordeel is dat je je op maat gemaakte oordoppen heel lang kan gebruiken, op voorwaarde dat je ze jaarlijks laat testen op lekdichtheid. Maar wat is nu de prijs van zo’n oordoppen? De prijs van oordoppen hangt namelijk af van verschillende zaken. Gemiddeld betaal je zo’n 120 à 150 euro voor een paar op maat gemaakte oordoppen.

Gelukkig betalen ziekenfondsen een deel van dat bedrag terug.

Partena Ziekenfonds30 euro per kalenderjaar
CM10% korting
O.Z.20 euro per kalenderjaar
Bond Moyson30 euro per kalenderjaar
Vlaams Neutraal ZiekenfondsMax. 50 euro per kalenderjaar
Liberale Mutualiteit25 euro per kalenderjaar

Andere oordoppen

Wanneer je eerst gewone oordoppen wil proberen heb je keuze uit een gigantisch aanbod. Ze bestaan in alle maten en kleuren en elk type heeft zijn voor- en nadelen. Uiteraard zijn deze veel goedkoper dan oordoppen op maat.

Wegwerpoordoppen zijn het goedkoopst maar scoren het slechtst op vlak van muziekbeleving. Hier zit de prijs tussen €0,30 en €1 per paar. Wegwerpoordoppen kan je kopen in de apotheker en worden vaak ook gratis uitgedeeld op fuiven en evenementen.

Universele oordoppen, of ook wel filteroordoppen genoemd, kosten gemiddeld tussen de €10 à €15. Met deze paraplu-achtige oordoppen zijn je oren voldoende beschermd en blijft de muziekkwaliteit gegarandeerd.

Kortom, oordoppen verschillen sterk in kwaliteit. Vandaar de verschillende prijsklassen. Wanneer je oordoppen vaak nodig hebt, is het aangeraden om oordoppen op maat aan te kopen. Dan ben je zeker dat je oren voldoende beschermd zijn. Meer zelfs: kwaliteitsvolle oordopjes zorgen ervoor dat je klanken en muziek zuiverder hoort en dat je de mensen rondom je beter begrijpt. Verder bescherm je zo jouw oren extra tegen tinnitus.