Op zoek naar een pelletkachel? Ontdek de prijs.

Pelletkachels nemen meer en meer aan populariteit toe. Niet alleen het gezellige karakter, maar ook de levensduur van deze investering overtuigt klanten. Pelletkachels zijn dan ook de perfecte keuze wanneer je de sfeer van een open haard wilt, maar niet telkens met hout wilt slepen. Geen idee over de prijs van een pelletkachel? Dat is normaal, de prijs hangt namelijk af van verschillende zaken bij een pelletkachel. Laten we hier samen prijzen vergelijken.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel heeft een zeer hoog rendement en is zeer eenvoudig in gebruik. Je kan pelletkachels programmeren op temperatuur of automatisch laten opstarten wanneer je zelf wilt. Lees hier meer over het onderhoud van je pelletkachel.

Pelletkachels zijn bovendien voorzien van een afstandsbediening. Je zet de verwarming makkelijk hoger of lager vanuit je luie zetel. Deze verwarmingsbron is de goedkoopste, geeft zeer weinig as af door zijn hoog rendement en je schouwtemperatuur is opmerkelijk lager dan bij andere brandstoffen.

Met een pelletkachel bespaar je dus tussen de 30 en 40% op je brandstof factuur.

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher of eerder een verwarmingsbron die op de achtergrond verdwijnt? Ontdek dan hier de verschillende pelletkachels en hun bijhorende prijs.

Inbouwtoestellen

Wanneer de haard geen centrale rol speelt in jouw interieur, is een inbouw pelletkachel ideaal. Deze zijn modern en zeer gebruiksvriendelijk. Dankzij de inbouwmogelijkheden wordt de zichtbaarheid van de pelletkachel tot een minimum herleid, zonder daarbij aan verwarmingskracht in te boeten. De kostprijs van een ingebouwde pelletkachel schommelt tussen de 2.500 en 3.500 euro.

Vrijstaande pelletkachels

 Vrijstaande pelletkachels zijn ook populair. Deze kunnen bekleed worden met warmte accumulerende materialen waardoor ze niet enkel mooi ogen, maar ook goed warmte kunnen uitstralen. De prijs van dergelijke pelletkachel schommelt doorgaans tussen 1.500 en 3.000 euro en kan oplopen tot 5000 euro. De wat duurdere kachels hebben meestal een groter vermogen en zijn thermostatisch geautomatiseerd.

Prijzen vergelijken

Om tot de beste prijs te komen, vraag je best verschillende offertes op. Da’s volledig gratis en verplicht je niet tot kopen. De prijzen voor pelletkachels zijn ook afhankelijk van het aantal ruimtes dat je wilt verwarmen, de gewenste afwerking en de afvoer voor rookgassen.

Een ding is zeker: een pelletkachel brandt veilig, zuinig en zorgt voor een gezellige sfeer in jouw woning.